ΚΑΝΕΛΑ


Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα*!!Πράγματι στην κορυφή των καρυκευμάτων βρίσκεται η κανέλα δίνοντας άρωμα και χρώμα στην ζωή μας!7 από τις πολλαπλές χρήσεις της είναι:
Αντιγηραντική μάσκα. Φτιάχνουμε ένα μίγμα από 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη,1 κ.γ. μέλι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο την απλώνουμε στο πρόσωπο και στο λαιμό αποφεύγουμε τη περιοχή γύρω από τα μάτια. Την αφήνουμε  για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.
Κατά του διαβήτη. Βάζουμε λίγη κανέλα σε καφέ ,τσάι ,γάλα για να μειώσουμε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα όποιος έχει διαβήτη ή τάση για αυτόν.
Αφροδισιακό. Βάζουμε 4 ξυλάκια κανέλα σε 1lt γλυκό κρασί σε ένα μπουκάλι  για 15 μέρες κουνώντας το  καθημερινά και πίνουμε κάθε μέρα 1 μικρό ποτηράκι.
Κατά της χοληστερίνης. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πρωινό μας με 1κ.γ. μέλι με 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας σε μια φέτα ψωμί μειώνει τη χοληστερόλη  και προλαμβάνει τη καρδιακή προσβολή.
Αυξάνει το μεταβολισμό. Βοηθάει στη μείωση του βάρους καταναλώνοντας μέχρι 1 κ.γ. ημερησίως. π.χ.μήλο με κανέλα.
Ως αρωματικό χώρου. Βράζουμε σε 1lt νερό 4 ξυλάκια κανέλας και 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη και αν θέλουμε βάζουμε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού και το σπίτι μας μυρίζει υπέροχα.
Φέρνει τύχη. Είναι από τα μπαχαρικά που φέρνουν τύχη και κέρδη. Παλιότερα συνήθιζαν να βάζουνε λίγη κανέλα σκόνη στο πορτοφόλι τους.


*Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την Πόλη έρχομαι και στην
κορφή καν'έλα»δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα αφού σημαίνει: «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»


Κείμενo: Happy mummy
Φωτογραφία:http://www.cinnamon-stick.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου