Μαγειρική Σόδα


Η μαγειρική σόδα βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια και δεν θα πρέπει να παραμένει στα ντουλάπια μας , για χρήση μόνο στην μαγειρική! Είναι ο βασιλιάς των υλικών πολλαπλών χρήσεων.
7 από τις πολλαπλές χρήσεις της σόδας είναι:
1.     ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥΓΚΙΑ( για συρτάρια ή παπουτσοθήκες): Βάζουμε λίγη σόδα σε ένα κομμάτι ύφασμα ή ακόμα και σε μια χαρτοπετσέτα. Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο με άρωμα της αρεσκείας μας και το δένουμε.
2.    ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ –ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ: Με νερό-σόδα και ένα σφουγγαράκι καθαρίζουμε το ψυγείο. Βάζοντας σε ένα φλιτζανάκι μαγειρική σόδα  και τοποθετώντας το στο ψυγείο φεύγουν οι μυρωδιές!
3.    ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΠΛΥΣΗΣ (για το πλυντήριο ρούχων): Βάζουμε 80 ml στη θήκη μαζί με το απορρυπαντικό  και τα ρούχα είναι πιο καθαρά και πιο μαλακά.
4.    ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ ΔΟΝΤΙΩΝ. ( μικρή ποσότητα στην οδοντόβουρτσα και όχι συχνά γιατί χαλάει το σμάλτο)
5.    ΣΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ: Για να ξεβουλώσουν νεροχύτες , νιπτήρες , μπανιέρες. Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι μαγειρική σόδα συν μισό φλιτζανάκι ξύδι και αρκετό βραστό νερό.
6.    ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟΥ. Μισό φλιτζανάκι σόδα και μισό φλιτζανάκι ξύδι λευκό και βραστό νερό σε ένα μπουκάλι.  
7.    ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ( κατά της ακμής). Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο μας και μετά βάζουμε στο χέρι μας λίγη σόδα και λίγο νερό , το απλώνουμε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, το αφήνουμε περίπου 20’. Ξεβγάζουμε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.

Κείμενο- Φωτογραφία: Happy Mummy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου